TERIMA KASIH KERANA MELAYARI DERMAGA BM STPM --- MOGA-MOGA MEMPEROLEH MANFAAT - ANDA DIIZINKAN UNTUK MEMUAT TURUN DOKUMEN [KEBANYAKANNA DALAM FORMAT PDF] YANG DIINGINI ... SEBELUM ITU, SILALAH MENDAFTAR SEBAGAI AHLI/RAKAN TINGKATAN ENAM - LALUAN PALING MURAH DAN PALING MUDAH KE UNIVERSITI AWAM - PASTINYA ANDA TIDAK INGIN KETINGGALAN DAN KERUGIAN SELAMAT HARI KEMERDEKAAN DAN HARI MALAYSIA 2023: "MALAYSIA MADANI: TEKAD PERPADUAN, PENUHI HARAPAN"

PERUBAHAN KURIKULUM STPM MULAI 2018

PERUBAHAN kurikulum STPM akan dilaksanakan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) pada sesi 2018 nanti selepas lima tahun sistem modular beroperasi.Pegawai MPM memberitahu demikian kepada guru-guru Tingkatan 6 semasa Kolokium Guru Tingkatan 6 Zon Timur di Universiti Sains Malaysia Cawangan Kubang Kerian pada 27 Julai 2015 lalu.

Menurutnya, siri perbincangan sudah dimulakan, dan pihaknya mengalu-alukan sebarang cadangan yang sesuai untuk menambah baik pelaksanaan sistem pengajaran dan penilaian STPM.

Seorang pembentang kertas kerja telah mengemukakan beberapa cadangan kepada MPM dalam usaha mengurangkan beban guru dan pelajar, di samping meningkatkan prestasi pelajar dan membolehkan mereka terpilih untuk melanjutkan pelajaran di universiti awam.

Kolokium tersebut mengumpulkan peserta yang terdiri daripada guru-guru Tingkatan 6 dari seluruh negeri Kelantan, Terengganu, dan Pahang.

Tiada ulasan:

Sewajarnya...

banner

Khidmat Nasihat & Pedoman Bahasa - www.dbp.gov.my

banner

KONGSI BAHAN

Sekiranya anda berminat untuk berkongsi bahan, sila kirim melalui e-mel: saimimsalleh@gmail.com, atau imi6911683@yahoo.com.

Kesudian anda sangat dihargai.

MAKALAH PENULIS LAIN

MAAF dipohon daripada penulis dan penerbit makalah yang digunakan dalam laman ini tanpa kebenaran. Sekiranya penulis dan penerbitnya tidak mahu makalah tersebut terus digunakan, sila maklumi melalui e-mel: smsmsalleh@gmail.com.

Setinggi-tinggi terima kasih kepada yang membenarkan karya disebarkan untuk manfaat anak-anak watan kita.

DENGAN NAMA ALLAH

YANG BERSAMA DENGAN KITA

 
Reka bentuk asal:Free WordPress Themes | Dijadikan Blogger oleh Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Terima kasih.