TERIMA KASIH KERANA MELAYARI DERMAGA BM STPM --- MOGA-MOGA MEMPEROLEH MANFAAT - MENDAFTARLAH SEBAGAI AHLI/RAKAN PRAUNIVERSITI - LALUAN PALING MURAH DAN PALING MUDAH KE UNIVERSITI AWAM - PASTINYA ANDA TIDAK INGIN KETINGGALAN DAN KERUGIAN
HENDAK MENJAWAB SOALAN ANEKA PILIHAN MELALUI TALIAN? JAWAPAN ANDA AKAN DINYATAKAN SAMA ADA SALAH ATAU BETUL. HUBUNGI BLOG MELALUI E-MEL smsmsalleh@gmail.com DENGAN MEMBERKAN NAMA PENUH (BERSERTA BIN/BINTI) DAN NAMA NEGERI TEMPAT ANDA SEDANG BELAJAR.

SELAMAT TAHUN BAHARU DAN ...

banner

PENGGAL 1 - Esei Tidak Berformat : Pengenalan

ESEI Tidak Berformat ditanyakan dalam Bahagian C Kertas 1 (910/1), iaitu yang diuji pada Penggal 1.  Pelajar dikehendaki memilih dan menulis satu daripada tiga tajuk esei yang dikemukakan dalam lingkungan 600 hingga 650 patah perkataan. Bidang tajuk esei terdiri daripada:
  • Ekonomi
  • Pendidikan
  • Sukan dan rekreasi
  • Bahasa/seni/budaya/sastera
  • Sains dan teknologi
  • Kemanusiaan dan kemasyarakatan.
Markah yang diperuntukkan untuk bahagian ini ialah 50 markah.

2 ulasan:

Syahira berkata...

boleh ke tulis lebih dari 650 pp? dan perlu ke tulis jumlah perkataan dia akhir esei?

Nazrul berkata...

link dah ade, tolong upload yg baru

Sewajarnya...

banner

Khidmat Nasihat & Pedoman Bahasa - www.dbp.gov.my

banner

KONGSI BAHAN

Sekiranya anda berminat untuk berkongsi bahan, sila kirim melalui e-mel: saimimsalleh@gmail.com, atau imi6911683@yahoo.com.

Kesudian anda sangat dihargai.

MAKALAH PENULIS LAIN

MAAF dipohon daripada penulis dan penerbit makalah yang digunakan dalam laman ini tanpa kebenaran. Sekiranya penulis dan penerbitnya tidak mahu makalah tersebut terus digunakan, sila maklumi melalui e-mel: smsmsalleh@gmail.com.

Setinggi-tinggi terima kasih kepada yang membenarkan karya disebarkan untuk manfaat anak-anak watan kita.

DENGAN NAMA ALLAH

YANG BERSAMA DENGAN KITA

 
Reka bentuk asal:Free WordPress Themes | Dijadikan Blogger oleh Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Terima kasih.