TERIMA KASIH KERANA MELAYARI DERMAGA BM STPM --- MOGA-MOGA MEMPEROLEH MANFAAT - ANDA DIIZINKAN UNTUK MEMUAT TURUN DOKUMEN [KEBANYAKANNA DALAM FORMAT PDF] YANG DIINGINI ... SEBELUM ITU, SILALAH MENDAFTAR SEBAGAI AHLI/RAKAN TINGKATAN ENAM - LALUAN PALING MURAH DAN PALING MUDAH KE UNIVERSITI AWAM - PASTINYA ANDA TIDAK INGIN KETINGGALAN DAN KERUGIAN SELAMAT HARI GURU 2023: "GURU INSANI PEMANGKIN GENERASI MADANI"

Aneka Pilihan

DALAM STPM Sistem Baharu (mulai Mei 2012), soalan berbentuk aneka pilihan, iaitu soalan objektif, terdapat dalam tiga kertas.
  • Kertas 1 (910/1) - Penggal 1 : 20 soalan tentang Sejarah dan Perkembangan Bahasa Melayu, dan Fonologi
  • Kertas 2 (910/2) - Penggal 2: 30 soalan tentang Morfologi, dan Sintaksis
  • Kertas 3 (910/3) - Penggal 3: 20 soalan tentang Wacana, Retorik, Variasi Bahasa, Laras Bahasa, Semantik, dan Pragmatik

KERTAS 1 (910/1):

Tiada ulasan:

Sewajarnya...

banner

Khidmat Nasihat & Pedoman Bahasa - www.dbp.gov.my

banner

KONGSI BAHAN

Sekiranya anda berminat untuk berkongsi bahan, sila kirim melalui e-mel: saimimsalleh@gmail.com, atau imi6911683@yahoo.com.

Kesudian anda sangat dihargai.

MAKALAH PENULIS LAIN

MAAF dipohon daripada penulis dan penerbit makalah yang digunakan dalam laman ini tanpa kebenaran. Sekiranya penulis dan penerbitnya tidak mahu makalah tersebut terus digunakan, sila maklumi melalui e-mel: smsmsalleh@gmail.com.

Setinggi-tinggi terima kasih kepada yang membenarkan karya disebarkan untuk manfaat anak-anak watan kita.

DENGAN NAMA ALLAH

YANG BERSAMA DENGAN KITA

 
Reka bentuk asal:Free WordPress Themes | Dijadikan Blogger oleh Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Terima kasih.