TERIMA KASIH KERANA MELAYARI DERMAGA BM STPM --- MOGA-MOGA MEMPEROLEH MANFAAT - ANDA DIIZINKAN UNTUK MEMUAT TURUN DOKUMEN YANG DIINGINI ... SEBELUM ITU, SILALAH MENDAFTAR SEBAGAI AHLI/RAKAN TINGKATAN ENAM - LALUAN PALING MURAH DAN PALING MUDAH KE UNIVERSITI AWAM - PASTINYA ANDA TIDAK INGIN KETINGGALAN DAN KERUGIAN SELAMAT MENGHADAPI STPM SEMESTER 3 DAN ULANGAN SEMESTER 2 KEPADA PELAJAR KOHORT 2021

KEMENTERIAN KEWANGAN MAHU IKLAN DALAM BAHASA MELAYU

KEMENTERIAN Kewangan telah mengeluarkan arahan kepada Syarikat Milik Kerajaan (GLC) agar mengutamakan bahasa Melayu dalam iklan yang dikeluarkan dalam media. Arahan ini sesuai dengan dasar kerajaan menggunakan bahasa kebangsaan dalam semua aktiviti di dalam negara, walaupun pelanggan GLC lebih selesa menggunakan bahasa Inggeris.

Hal ini ditegaskan oleh Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr. Awang Adek Hussin di Dewan Negara. Syabas Kementerian Kewangan!

Ikuti laporan selanjutnya dalam Utusan Online bertarikh 2 Mei 2012. 

Tiada ulasan:

Sewajarnya...

banner

Khidmat Nasihat & Pedoman Bahasa - www.dbp.gov.my

banner

KONGSI BAHAN

Sekiranya anda berminat untuk berkongsi bahan, sila kirim melalui e-mel: saimimsalleh@gmail.com, atau imi6911683@yahoo.com.

Kesudian anda sangat dihargai.

MAKALAH PENULIS LAIN

MAAF dipohon daripada penulis dan penerbit makalah yang digunakan dalam laman ini tanpa kebenaran. Sekiranya penulis dan penerbitnya tidak mahu makalah tersebut terus digunakan, sila maklumi melalui e-mel: smsmsalleh@gmail.com.

Setinggi-tinggi terima kasih kepada yang membenarkan karya disebarkan untuk manfaat anak-anak watan kita.

DENGAN NAMA ALLAH

YANG BERSAMA DENGAN KITA

 
Reka bentuk asal:Free WordPress Themes | Dijadikan Blogger oleh Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Terima kasih.