TERIMA KASIH KERANA MELAYARI DERMAGA BM STPM --- MOGA-MOGA MEMPEROLEH MANFAAT - ANDA DIIZINKAN UNTUK MEMUAT TURUN DOKUMEN YANG DIINGINI ... SEBELUM ITU, SILALAH MENDAFTAR SEBAGAI AHLI/RAKAN TINGKATAN ENAM - LALUAN PALING MURAH DAN PALING MUDAH KE UNIVERSITI AWAM - PASTINYA ANDA TIDAK INGIN KETINGGALAN DAN KERUGIAN
...SELAMAT DATANG, PELAJAR TINGKATAN ENAM SESI 2020 KE ALAM PRAUNIVERSITI ... SELAMAT BERSEDIA: PEPERIKSAAN SEMESTER 3 DAN SEMESTER 1 SEMAKIN DEKAT...

TARIKH STPM BAHASA MELAYU 2019/2020

PEPERIKSAAN PENGGAL DUA DALAM BULAN RAMADAN

PEPERIKSAAN Penggal 2 bagi sesi 2018 akan berlangsung pada bulan Ramadan. Mengikut jadual yang telah dikeluarkan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia, peperiksaan itu akan bermula pada 21 Mei 2018 dan berakhir pada 24 Mei 2018. Walau bagaimanapun, peperiksaan dalam bulan puasa begini bukanlah yang pertama kalinya berlaku.


Kertas Bahasa Melayu (910/2) dijadualkan pada 23 Mei 2018, mulai pukul 11:00 pagi hingga 12:30 tengah hari.  

Peperiksaan kali ini memberikan tekanan atau kesan tertentu kepada calon kertas Bahasa Melayu kerana kertas Pengajian Perniagaan (946/2) dijadualkan mendahului kertas Bahasa Melayu. Lazimnya, semenjak 2013 lalu, kertas Bahasa Melayu bermula pada pukul 11:00 pagi, manakala Pengajian Perniagaan bermula pada 2:30 petang. Keadaan ini memungkinkan calon akan mengutamakan ulang kaji bagi mata pelajaran Pengajian Perniagaan berbanding dengan Bahasa Melayu. Dalam peperiksaan sebelum ini, calon berpeluang untuk mengulang kaji Bahasa Melayu pada malam sebelumnya, dan mengulang kaji pelajaran Pengajian Perniagaan selepas menduduki kertas Bahasa Melayu.

Walaupun demikian keadaannya, pelajar atau calon yang bijak mampu untuk membuat perimbangan bagi kedua-dua mata pelajaran kerana kedua-duanya penting untuk setiap pelajar atau calon berkenaan. 

Sewajarnya...

banner

Khidmat Nasihat & Pedoman Bahasa - www.dbp.gov.my

banner

KONGSI BAHAN

Sekiranya anda berminat untuk berkongsi bahan, sila kirim melalui e-mel: saimimsalleh@gmail.com, atau imi6911683@yahoo.com.

Kesudian anda sangat dihargai.

MAKALAH PENULIS LAIN

MAAF dipohon daripada penulis dan penerbit makalah yang digunakan dalam laman ini tanpa kebenaran. Sekiranya penulis dan penerbitnya tidak mahu makalah tersebut terus digunakan, sila maklumi melalui e-mel: smsmsalleh@gmail.com.

Setinggi-tinggi terima kasih kepada yang membenarkan karya disebarkan untuk manfaat anak-anak watan kita.

DENGAN NAMA ALLAH

YANG BERSAMA DENGAN KITA

 
Reka bentuk asal:Free WordPress Themes | Dijadikan Blogger oleh Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Terima kasih.