TERIMA KASIH KERANA MELAYARI DERMAGA BM STPM --- MOGA-MOGA MEMPEROLEH MANFAAT - ANDA DIIZINKAN UNTUK MEMUAT TURUN DOKUMEN YANG DIINGINI ... SEBELUM ITU, MENDAFTARLAH SEBAGAI AHLI/RAKAN PRAUNIVERSITI - LALUAN PALING MURAH DAN PALING MUDAH KE UNIVERSITI AWAM - PASTINYA ANDA TIDAK INGIN KETINGGALAN DAN KERUGIAN
...SELAMAT BERCUTI KEPADA GURU DAN PELAJAR...

SELAMAT BELAJAR

KERJA KURSUS - ESEI BERFORMAT 2017

SEMUA calon mata pelajaran Bahasa Melayu wajib menyiapkan lapan buah esei berformat pada penggal ini. Calon akan dibimbing oleh guru Bahasa Melayu masing-masing yang juga akan bertindak sebagai pentaksir esei yang dihantar. Untuk memudahkan pelaksanaan, guru-guru diberikan taklimat oleh Jurulatih Utama Negeri masing-masing.


Manual pelaksanaan dan panduannya telah dikeluarkan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia melalui portal rasminya, Guru dan calon boleh mendapatkannya daripada Portal MPM.

Guru dan calon juga boleh mendapatkan maklumat tersebut seperti yang berikut:
  1.  Manual Pelaksanaan Kerja Kursus P2 (2017)
  2.  Format dan Contoh Penulisan Esei Kerja Kursus P2 (2017)
  3.  Soalan untuk Calon Swasta dan Persendirian Individu (2017)

Yang berikut ialah bahan yang diperuntukkan khas kepada guru atau pentaksir. Calon tidak dapat mengaksesnya.
  1.  Skrip Contoh Kerja Kursus Penggal 2 (2017)
  2.  Soalan dan Skema Skema Jawapan Skrip Contoh Kerja Kursus Penggal 2 (2017)
  3.  Skema Pemarkahan Kerja Kursus Penggal 2 (2017)

1 ulasan:

PAK RUSDI DI SEMARANG berkata...

Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sud ah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di šŸ£PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBALšŸ£

Sewajarnya...

banner

Khidmat Nasihat & Pedoman Bahasa - www.dbp.gov.my

banner

KONGSI BAHAN

Sekiranya anda berminat untuk berkongsi bahan, sila kirim melalui e-mel: saimimsalleh@gmail.com, atau imi6911683@yahoo.com.

Kesudian anda sangat dihargai.

MAKALAH PENULIS LAIN

MAAF dipohon daripada penulis dan penerbit makalah yang digunakan dalam laman ini tanpa kebenaran. Sekiranya penulis dan penerbitnya tidak mahu makalah tersebut terus digunakan, sila maklumi melalui e-mel: smsmsalleh@gmail.com.

Setinggi-tinggi terima kasih kepada yang membenarkan karya disebarkan untuk manfaat anak-anak watan kita.

DENGAN NAMA ALLAH

YANG BERSAMA DENGAN KITA

 
Reka bentuk asal:Free WordPress Themes | Dijadikan Blogger oleh Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Terima kasih.